Karácsonyi mese.

Miről álmodik a lány ,ilyenkor Karácsony táján ,az attól függ , mire, kire gondol , gondolt ,emlékezett , jó szívvel vagy csak úgy ,mert a gondolatok jönnek , mennek , aztán huss ,sehol nincsenek.

Talán a hangulat , talán a vágy , egy szebb és jobb élet után ,mert..mire is gondolok...pld.mikor tankolok 2 .e.ft.a maximum , s közben egy fiúcska érkezik a kasszától , kinek egy másik fiúcska nyomja a benzint a dzsipjébe , vajh mennyit is fizetett ő - a nagy menő ?tudom , igen  hatszor annyit mint én .

Itt a gondolat , mi az utcán hever , ne áltassam magam , ne legyek már jó annyira ,mennyire ? Hogy annyiszor többet ér mint én -a frászt , csak jókor volt apuci jó helyen. Bezzeg nekem , nekünk , senki nem szólt ,kaparj kurta , neked is jut , de ..gondolom hiába is szóltak volna , soha nem voltam a vajas kenyér megkent oldalán.

  Hogy miért ?Nem és nem jövök rá ,annyi cifra sallangos szöveg volt ,igaz azt sem hallottuk nagyon , hiszen az orrunk nem tudtuk fölemelni a létért való küzdelemben.S kik akkor azt mondták építjük , meglátjátok , aztán mikor már felépült majdnem , szépen csavartak egyet ,mindjárt mást tűztek ki célul , mást építenek.

  Magukat.A miénkből .De mikor kérdezték tőlük , milyen lesz ? egy fontos döntés előtt , az Istennek sem árultak el semmit , csupán ígyen szólt a nagy fő - van kinek jó lesz , van kinek nem.

  Nos nekem annyira nagyon nem, hogy már igen nagyon nem.S volt aztán egy ifjú , ki ült a kormánynál s valahogy nagyon besokallt , nem csináltunk semmit ' mondá ,de már ez is elgondolkodtató , mert ehhez is bátorság kell , kellett , csupán mi dühödtünk föl.

Imígyen szóla e Karácsonyi rege ,mese mese , meskete , nekünk nem jut semmise.akaracsonyerdo.jpeg